Scale Up – investeerder gezocht

Zes winnaars bij eerste Scale Up Event

Ondernemers hebben vaak goede ideeën, maar die kun je niet enkel realiseren met doorzettingsvermogen. Daar is ook geld voor nodig. Om een podium te bieden voor zes creatieve ideeën besloot Stichting Heeren Sociëteit de Kempen ‘Scale Up Event – De Kempen’ te organiseren, als groeiversneller voor veelbelovende Kempische bedrijven. Donderdag 17 november was de finale op de Venco Campus in Eersel. Continue reading

De Kinderen van Juf Kiet

Filmpremière tijdens IDFA Filmfestival in Tuschinski Amsterdam

Toen ik hoorde dat er een film over juffrouw Kiet werd gemaakt, en dat die op het IDFA Filmfestival in premiere zou gaan, wist ik dat ik mee wilde. Juf Kiet Engels charmeerde mij vroeger al met haar manier van lesgeven: streng, rechtvaardig en oprecht. Dezelfde juf Kiet waar twee documentairemakers decennia later verliefd op werden, net zoals vele anderen. En dus zat er zaterdag 19 november een flinke delegatie leraren, familie en vrienden in de bus op weg naar Amsterdam. Het leek wel een schoolreisje, net zoals vroeger. Continue reading

MFA Hapert: een tuin, een hart, of meedenkend?

Drie stedenbouwkundige bureaus presenteren visie aan gemeenteraad

Dat er in Hapert een multifunctionele accommodatie (MFA) komt, dat is zeker. Maar hoe die eruit moet komen te zien, is alleszins zeker. Maandagavond 31 oktober presenteerden drie bureaus hun stedenbouwkundige visie in de publieke gemeenteraadsvergadering. De gemeenteraad moet op 15 december een beslissing nemen hierover. Continue reading

Bedrijventerrein met toekomst

Een nieuw kijkje op het Kempisch Bedrijvenpark

Nog niet zo lang geleden werd bekendgemaakt dat MS Schippers, Swabo en Cotax Transport de overstap maken naar het Kempisch Bedrijvenpark. Ook gaat Van Dingenen Transport uitbreiden. Maar wat gebeurt er nog meer op en om het Kempisch Bedrijvenpark? Continue reading

Aan de slag met een passie voor taal

Wooncomplex De Roede publiceert gedichtenbundel

Noud Hermans schrijft wel eens gedichten. Het leek hem leuk om de medebewoners van wooncomplex De Roede in Hapert ook eens te vragen wat te schrijven. En zo ontstond de eerste gedichtenbundel van bewonerscommissie Ut Pleintje. Vrijdagavond 14 oktober ontving Joan Veldhuizen het eerste exemplaar, waarbij ook de drie beste gedichten een prijs ontvingen. Continue reading

15 Comments

Wat er bij ondernemen komt kijken

Young Entrepreneurs Expert-uurtje met François Hendrikx

Voor de vijfde bijeenkomst van de Young Entrepreneurs – powered by OBGB stond een bezoekje aan de Oude Jongensschool op het programma. De jonge ondernemers streken daar al eerder neer, maar ditmaal was het voor een vragenuurtje van François Hendrikx van LDE Accountants. Hij kon de prangende vragen beantwoorden op administratief, fiscaal, juridisch en accounting-gebied. Continue reading

Kom kijken in de Oude Jongensschool!

Open dag op zaterdag 1 oktober

Zo’n 4 jaar nadat Van Beers Hoogeloon B.V. de Oude Jongensschool kocht is deze nu volledig operationeel: beneden aan de voorzijde zit DiVino, daar achter en op de bovenverdieping bevinden zich flexwerkplekken en kantoorruimtes voor lokale ondernemers. Het barst er al maanden van de creatieve energie, maar op 1 oktober is het moment dan echt daar dat de Oude Jongensschool officieel open is. Komt u ook kijken tijdens de open dag?

Kansrijk broeinest

Restaurant en wijnbar DiVino heeft al ruim een jaar haar deuren geopend aan de voorzijde van het pand, dat uitkijkt over de Markt en de Rode Loper. Ondertussen begon, letterlijk op de achtergrond, het werk aan de kantoorruimtes en (flex)werkplekken aan de achterkant.

Het verbouwen van het werkplek-gedeelte had minder prioriteit dan DiVino. Daarom is er begonnen met de verbouwing aan de achterzijde na de officiële opening van het restaurant. En dat had nogal wat in, weet Erik. “De zolder moest echt helemaal op de schop”, kijkt hij terug. “We zijn flink aan de bak gemoeten, maar hebben nu een resultaat neer kunnen zetten waar we trots op zijn.”

Klaar voor de toekomst

“Het idee was om werkplekken en kantoorruimtes te creëren voor lokale ondernemers”, vertelt Erik. Als commercieel directeur van Efficio Groep is hij heilig overtuigd van de kracht van samenwerken, en het laten doen waar iedereen goed in is. “Op een plek als deze kan dat”, gaat hij verder. “Mensen hebben hun eigen kantoorruimte of werkplek, maar kunnen altijd bij elkaar aankloppen voor snel advies, maar ook voor grotere projecten om samen aan te pakken.”

De Oude Jongensschool is nu een plek die ruimschoots voldoet aan de wensen van ondernemers anno 2016. Er is razendsnel internet, faciliteiten zoals een volwaardige keuken en een koffie-automaat, en natuurlijk de aanwezigheid van andere creatieve ondernemersbreinen die altijd even mee willen sparren of helpen. En laten we niet vergeten dat er plekken zijn om samen te eten of vergaderen, niet in de laatste plaats bij de onderburen van DiVino.

Zaterdag 1 oktober open dag

Dit alles kun je zelf komen bekijken op zaterdag 1 oktober. De Oude Jongensschool opent haar deuren van 10.00 uur tot 14.00 uur. Neem een kijkje bij de reeds gevestigde bedrijven en ondernemers, en wie weet heb je wel interesse in een van de ruimtes die nog beschikbaar zijn. Maak kennis met de enthousiaste ondernemers die er samen voor gezorgd hebben dat de Oude Jongensschool een nieuw en sprankelend aangezicht heeft gekregen.

Erik en Hanneke leiden je graag rond en vertellen over de mogelijkheden van de nieuwe Oude Jongensschool in Hapert. Wie weet maak je op zaterdag 1 oktober wel kennis met jouw nieuwe werkplek of kantoorruimte, gevestigd aan de meest bruisende plek van de Hapertse Markt.

ojs_opendag

Win-It

Het bedrijf begon in 2014 met sportprijzen, maar breidde al snel uit naar bedrijfs-, promotionele- en sportkleding. Kwaliteitskleding waarbij aan alles gedacht is, voor bijvoorbeeld industrie, de bouw, horeca, zorg en transport.

DiVino

Ontdek de Italiaanse manier van genieten bij DiVino. Of het nu voor een kopje koffie, een glas wijn, een snelle lunch of juist een hele avond gezellig tafelen is, bij DiVino staat er maar één vraag centraal: waar heb je zin in?

Efficio Groep

Ondernemen in vrijheid en toch deel uitmaken van een collectief. Het beste resultaat ontstaat als iedereen kan doen waar hij goed in is. Efficio Groep haalt het beste in iedereen naar boven.

Imca van de Weem Photography

Dat ene unieke moment vastleggen, zodat je er de rest van je leven van kunt genieten.

Beelden zeggen vaak zoveel meer dan woorden! Imca gaat voor een persoonlijke benadering en zoomt in op jouw identiteit en karakter.

Van Beers Hoogeloon B.V.

Een aannemingsbedrijf in de grond-, weg- en waterbouw. Ze realiseren grote en kleine projecten in Nederland en België, maar hebben ook oog voor cultuur en geschiedenis. Dat was immers het begin van de nieuwe bestemming voor de Oude Jongensschool.

Baangarant Uitzendbureau

Gespecialiseerd in het bemiddelen van werknemers voor regionale bedrijven. Baangarant bemiddelt in alle mogelijke branches en op elk gewenst niveau. De dienstverlening bestaat uit uitzenden, detacheren, payrolling en werving & selectie.

Werkenindekempen.nl

Kempenaren willen in de buurt werken, en bedrijven willen Kempenaren. Zij komen met elkaar in contact op werkenindekempen.nl. Je vindt er banen in de productie, techniek, zorg, administratie, horeca, verkoop, automatisering en meer.

Ontwerpbureau Kleur M

Een grafisch ontwerpbureau voor onder andere logo’s, pictogrammen, folders, advertenties en websites. Kleur M gaat op zoek naar het pakkende logo, de uitdagende website en een passende huisstijl.

Upform Engineering

Upform is een allround bouwkundig tekenbureau dat intern of extern tekeningen maakt voor bijvoorbeeld de bouw, renovaties, veiligheidsplannen, ontruimingstekeningen, visuals en impressies. Upform staat voor kwaliteit, flexibiliteit en meedenken.

YIP (Yver Intermediair Platform)

Intermediairs in de arbeidsbemiddeling hebben hun handen vol aan randzaken, terwijl ze eigenlijk maar in één ding echt geïnteresseerd zijn: de perfecte match. YIP neemt intermediairs die administratieve en juridische rompslomp graag uit handen.

Yver Personeel

Yver selecteert werknemers uit binnen- en buitenland op hun specifieke ervaring om de groeiende personeelstekorten in de metaalverwerkende industrie en de automotive branche op te vullen. Yver gaat de uitdaging aan.

Rondje Randweg

Gemeente geeft tekst en uitleg over plannen Randweg Bladel

Toen de Randweg om Bladel vanwege nieuwbouw aan de westkant niet echt een Randweg meer was, moest er een nieuwe komen. Enkele weken geleden zijn aan de zijde van de Sniederslaan de eerste beginselen gemaakt. Wethouders Wim van der Linden en Fons d’Haens lopen ons stapsgewijs door het traject heen. Continue reading

Samenwerking en doorzettingsvermogen

Knappe koppen presenteren eindresultaat techniekproject

Basisschool ’t Palet in Hapert is aangesloten bij stichting KempenKind. Iedere dinsdagochtend komen er kinderen vanuit de hele regio les volgen in zogenaamde Plus-klassen. Leerlingen die niet genoeg uitdaging krijgen in het bestaande lesprogramma worden met moeilijke lesstof alsnog geprikkeld om te onderzoeken en samen te werken. Vorige week dinsdag was de eindpresentatie van een techniekproject.

Uitdaging

Meester Thom (Verheggen) verzorgt de lessen van de plusklas van KempenKind. “Sommige leerlingen kunnen niet voldoende uitdaging halen uit het huidige lesmateriaal”, vertelt hij. “Die leerlingen heb je op alle scholen die aangesloten zijn bij KempenKind. Iedere dinsdagochtend komen zij hier op school om met anderen nieuwe uitdagingen te ontdekken. En vooral te leren van en met elkaar. Zij hebben een enorme behoefte aan andere leerlingen zoals zijzelf zijn.”

Het laatste project waar de leerlingen zich dit jaar mee bezig hielden was van technische aard. Onder begeleiding van Meneer Piet, de bedenker van dit uitdagende project, en enkele gepensioneerde technici zetten de leerlingen in 13 weken tijd een Halleffect-motor in elkaar.

Een Halleffect-motor?

Dinsdagochtend mochten de acht leerlingen van de Prisma-klas hun uitvinding nader toelichten en demonstreren voor een geïnteresseerd publiek. “We hebben alles zelf in elkaar gezet”, vertellen ze trots. “Zo snappen we wat techniek echt is.”

Een Halleffect-motor lijkt een eenvoudige motor die met een batterij een wiel in beweging brengt, maar zit vernuftig in elkaar. Maar hoe dan? “De motor werkt als een draaimolen”, leggen ze uit. “Hij moet op het juiste moment energie krijgen, anders remt hij af. Daar zorgt een magneetsnuffelaar voor.” Dat Hall-effect moet heel precies ingeregeld worden. Omdat stroom niet zichtbaar is, wordt gebruik gemaakt van LED-lampjes om te zien of alles werkt.

Echte ervaring

Dankzij sponsoring van Diffutherm, de firma Verhagen en Jan van de Ven Elektrotechniek is dit project tot stand gekomen. “Het laat ook meteen zien dat je met een beetje sponsoring van bedrijfsleven komt tot resultaten waar je anders nooit toe kunt komen”, vertelt Thom. En de leerlingen die in het publiek zitten, beamen dat: “Je leert zo veel meer dan uit alleen een techniekboek!”

Het resultaat van 13 weken hard werken mocht er in ieder geval wezen: samenwerking en doorzettingsvermogen leverden een heleboel werkende Halleffect-motoren op en even zo veel trotse koppies. “Wij zouden al lang de handdoek in de ring hebben gegooid”, denkt Thom. “Maar deze kinderen gingen door. Ze zijn niet alleen met techniek bezig geweest, maar hebben ook aan hun sociale vaardigheden en presentatie-vaardigheden gewerkt. Daar hebben ze hun hele leven nog profijt van.”

Twale baba!

Iyobo4Christ legt al haar energie in nieuwe single

Begin deze maand bracht zangeres Iyobo4Christ haar nieuwe single ‘Twale Baba’ uit. Het betekent ‘heer, ik begroet u’. Met haar single blikt ze terug op een moeilijke tijd in een stijl die haar fans niet van haar verwacht hebben. Eindelijk is de energie die ze tijdens haar optredens geeft terug te horen op een single. Continue reading