Scale Up – investeerder gezocht

Zes winnaars bij eerste Scale Up Event

Ondernemers hebben vaak goede ideeën, maar die kun je niet enkel realiseren met doorzettingsvermogen. Daar is ook geld voor nodig. Om een podium te bieden voor zes creatieve ideeën besloot Stichting Heeren Sociëteit de Kempen ‘Scale Up Event – De Kempen’ te organiseren, als groeiversneller voor veelbelovende Kempische bedrijven. Donderdag 17 november was de finale op de Venco Campus in Eersel.

Scale Up Event winnaar

Foto: Niek Totté / Studio de Brink

Dragon’s Den

De locatie was niet zomaar gekozen. De zes finalisten kregen de gelegenheid hun idee te pitchen tegenover een imposante jury: Eric van Loon (Van Loon Vlees), Jennifer van der Leegte (VDL Group) en Cor van de Ven (Vencomatic). Zij stellen iedere kandidaat kritische vragen om meer te weten te komen over hun idee, en ook om hun wellicht verder te helpen. Daarnaast zat de zaal vol met potentiële investeerders, iets waar de kandidaten misschien nog wel meer in geïnteresseerd waren.

Het idee van de avond is afkomstig van TV-programma’s zoals Dragon’s Den. Ondernemers of bedrijven proberen een jury te overtuigen van de toegevoegde waarde van hun idee of concept, en proberen zo het nodige starterskapitaal op te strijken om hun idee werkelijkheid te laten worden.

De kandidaten

De ideeën die deze avond de revue passeren zijn even innovatief als dat ze verschillend zijn. Skotty’s hyperbeam is een nieuwe manier om super makkelijk en veilig bestanden te versturen. “Ben je niet te laat hiermee?” vraagt jurylid Jennifer zich af. Greleaf regelt voorfinanciering bij een subsidie-aanvraag, maar juryleden Jennifer en Cor vinden het verhaal nogal ingewikkeld. Als laatste voor de pauze treedt Houben worstenbrood aan, die een sportworstenbroodje hebben ontwikkeld voor in sport- en schoolkantines. Niet geheel vervelend kunnen de aanwezigen er ook direct eentje proeven!

Na de pauze is ProSpike aan de beurt, de eerste op afstand bedienbare spijkermat. Het ‘kleinste’ idee komt daarna; de kunststof beschermhoes Biprotect, voor bipolaire pincetten die gebruikt worden bij medische ingrepen. De Biprotect kan ziekenhuizen aanzienlijk wat kosten besparen; zo veel, zelfs, dat jurylid Eric denkt dat de prijs hoger in de markt gezet kan worden. Als zesde en laatste kandidaat is Honq aan bod, die met de app MyHome de ‘Tinder voor de huizenmarkt’ al online hebben, maar graag willen uitbreiden binnen en buiten Nederland.

Allemaal winnaars

Omdat de aanwezigen in de zaal via hun telefoon konden stemmen op hun favoriete idee, kon aan het einde van de avond het sportworstenbroodje van Houben aangewezen worden als winnaar. Alhoewel… getuige de bruisende netwerkborrel die nadien volgde was eigenlijk ieder concept wel een winnaar, en wie weet zijn het namen die we in de toekomst nog meer gaan horen.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.