Bedrijventerrein met toekomst

Een nieuw kijkje op het Kempisch Bedrijvenpark

Nog niet zo lang geleden werd bekendgemaakt dat MS Schippers, Swabo en Cotax Transport de overstap maken naar het Kempisch Bedrijvenpark. Ook gaat Van Dingenen Transport uitbreiden. Maar wat gebeurt er nog meer op en om het Kempisch Bedrijvenpark?

Foto: Max Kneefel

Foto: Max Kneefel

Wonen

Zo is er in 2011 het Woonbos aangelegd aan de rand van Hapert. Tijdens een inloopavond afgelopen zomer zijn nieuwe plannen gepresenteerd. Er is nu concrete belangstelling voor de woonkavels. “Architect Joost van der Sande uit Bladel werkt een nieuw woonconcept uit met bungalows, patiowoningen en duplex villa’s: één luxe villa met twee woningen onder één dak”, vertelt Guus Stappaerts van het Kempisch Bedrijvenpark. “De kavels zijn kleiner, maar de kwaliteit blijft hoog.”

Ook op het terrein aan de Wijer waar eerst Van Dingenen Transport was gevestigd, zijn plannen voor de bouw van vijftig woningen. “In het eerste kwartaal van 2017 komt daar meer duidelijk over. Een projectontwikkelaar gaat daarmee aan de slag.” Naast dat terrein is er sprake van een zogenaamd arbeidsmigrantenhotel. “Er komt nog een moment van inspraak, en verder zijn we in afwachting van diverse vergunningen”, zegt Cees van Hintum van de gemeente Bladel. “De ontwikkelpartij heeft ons verzekerd dat er op korte termijn meer duidelijkheid komt.” Het terrein maakt geen onderdeel uit van het Kempisch Bedrijvenpark.

Werken

Het bedrijvenpark is nu voor 50% verkocht, met opties voor nog eens 10%. “In totaal gaat het nu om vijftien bedrijven”, vertelt Piet Tulner, directeur van het Kempisch Bedrijvenpark. Aan de nieuwbouw voor Moeskops Grafisch Afwerkingsbedrijf en Cotax Transport wordt volop gebouwd, en ook de bouw van Swabo en Lampenlicht.nl is ook gestart. Over nieuwe ontwikkelingen kunnen Piet en Guus nog geen uitspraken doen. “We kunnen melden dat meerdere bedrijven concrete belangstelling hebben, maar namen noemen we pas nadat een koopovereenkomst getekend is.”

Begin volgend jaar verhuisd VDL Fibertech Industries uit Best naar het Kempisch Bedrijvenpark. VDL wil snel kunnen schakelen als er behoefte is aan uitbreiding. Het terrein wordt de komende jaren verder volgebouwd.

Nieuwe behoeftes

De grote kavels op het Kempisch Bedrijvenpark zijn interessant voor logistieke dienstverleners en internetbedrijven. Lampenlicht.nl is daar een regionaal voorbeeld van. “Zij maken sinds 2008 een stormachtige ontwikkeling door. Doordat ze in heel Europa actief zijn, hebben ze de behoefte aan een groot distributiecentrum. Daar leent ons bedrijventerrein zich uitstekend voor”, aldus Piet. “Dat biedt kansen, maar heeft ook een keerzijde: Helpen we een groot bedrijf dat niet uit de buurt komt, of reserveren we deze kavels voor lokale bedrijven? Grootschalige logistiek kan interessant zijn voor de werkgelegenheid in de regio. Het zijn vragen die we de komende tijd proberen te beantwoorden. Het gaat goed met het Kempisch Bedrijvenpark.”

Bookmark the permalink.

Comments are closed.