Lekker puzzelen, lekker eten

Young Entrepreneurs komen voor vakantie bijeen

De vakantie is niet zo heel ver weg meer, en dus kwamen de jonge ondernemers van Young Entrepreneurs by OBGB vorige week nog bij elkaar voor een gezellig informeel samenzijn. Bij Hoeve Biestheuvel in Hoogeloon mochten zij eerst hun hersenen laten kraken in het ‘escape house’, daarna was het bourgondisch genieten met een barbecue.

Biest3Out of the box

Een escape house – dat is een hele grote escape room, die meerdere kamers beslaat. In ‘Het Jagersch Huys’ was het aan het jonge gezelschap om het mysterie op te lossen van Cornelis, de jachtopziener van Landgoed de Biestheuvel. Zijn vader heeft hem een schat van onmetelijke rijkdom nagelaten, maar die ligt wel goed verstopt. Om die schat te vinden, zal er flink gepuzzeld moeten worden om toegang te verkrijgen tot de schatkist en alles dat erin zit.

De Young Entrepreneurs hadden precies een uur tijd. Hun aanpak viel het best te omschrijven als gecontroleerde chaos: iedereen vloog door het huis heen om een bepaalde puzzel op te lossen, maar er werd goed gecoördineerd over wie welke sleutel had, waar die al voor gebruikt was, en of er nog ergens een cijferslot was waar een viercijferige code op gebruikt kon worden. Escape rooms dagen je uit om buiten de gebaande paden te denken: out of the box, dus. Helaas slaagden de ondernemende breinen er nét niet in om het mysterie te ontwaren. De schat van Cornelis en zijn vader is nog even veilig achter slot en grendel.

Fijne vakantie!

Nadien werd er actief nagepraat over wat er goed ging en vooral wat er fout ging. Hoe je gefocust bent op het meest onwaarschijnlijke, terwijl het antwoord letterlijk recht voor je neus is. Het was een leuke en leerzame les voor de Young Entrepreneurs, eentje die ze wellicht later nog van toepassing kan zijn: als ondernemer moet je immers ook vaak out of the box denken. Sterker nog: dat is één van de eigenschappen die kenmerkend is voor ondernemers!

Bij terugkomst in de zaal van Hoeve Biestheuvel was stonden er drankjes klaar en werd de barbecue in gereedheid gebracht. De sfeer zat er goed in en er werd gezellig nagepraat onder het genot van een drankje en een lekker stuk vlees of vis van de barbecue. De jonge ondernemers kunnen met een fijn gevoel de vakantie tegemoet gaan, en daarna weer vol frisse energie aan de slag gaan!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.