Eindelijk, glasvezel!

Informatieavonden over voortgang van BladelGlas

Internet is niet meer weg te denken anno 2016. Toch is het buiten de dorpskernen in onze gemeente nog niet altijd een vanzelfsprekende zaak. De coöperatie BladelGlas vond dat dat niet langer kon en maakte er werk van. Nu gaat het niet lang meer duren voordat de aanleg van glasvezelinternet gaat beginnen. Daarom is er een aantal informatieavonden georganiseerd.

Kruiwagen

Stand van zaken

De afgelopen weken heeft het bestuur van BladelGlas in verschillende dorpen binnen de gemeente vertelt over de plannen en de huidige stand van zaken. Mensen die zich aangesloten hebben bij de coöperatie hebben samen geld ingelegd, en willen natuurlijk weten hoe de zaken ervoor staan.

Namens de coöperatie waren voorzitter Henk Michiels, secretaris Simon Lamers en penningmeester Ron Hoskens aanwezig in Den Bakker in Hoogeloon op maandagavond 4 juli. “Wij willen jullie graag meenemen in wat er staat te gebeuren”, opent Henk. “Daarom gaan we de gemeente rond om uitleg te geven, en om al jullie vragen te beantwoorden.”

Waarom glasvezel?

BladelGlas maakt deel uit van een groter geheel van coöperaties die zich inzetten om glasvezel-internet in de buitengebieden te realiseren. Snel internet is niet gewoon leuk voor thuis, maar voor sommige mensen bijna onmisbaar: denk maar aan bedrijven, en hulp-op-afstand voor ouderen.

“In Moergestel is vorige maand de eerste schop de grond in gegaan”, vertelt Henk. “Voordat dat hier kan gebeuren moet er eerst een schouwer komen, die kijk hoe alles zit: denk aan aansluitingen, de straatindelingen, en waar de kabel je huis binnen moet komen.” Begin augustus gaat de schouwer in Hoogeloon aan de slag. Het traject, van schouwen tot volledig functionele aansluiting, neemt enkele maanden in beslag. “Midden februari willen we helemaal klaar zijn hier”, springt Ron Hoskens bij.

Extra informatieavond

Met hulpmiddelen kun je zelf kijken hoe jouw situatie is, en hoe het straks aangelegd moet worden. Op http://kempenglas.nl/kempenglas/bladelglas/ vind je de benodigde informatie, zodat een schouwer meteen aan de slag kan. “Op de website is ook alle informatie te vinden over wat er mogelijk is qua internet, telefonie, televisie, en providers”, zegt Henk tenslotte. “Zorg dat, als je lid bent van BladelGlas, je goed voorbereid bent. Dat scheelt de schouwer in tijd en ongemak.”

BladelGlas wil door de aanleg van glasvezel-internet de leefbaarheid in het buitengebied verbeteren. Je kan overigens nog meedoen; op 14 juli is er een extra informatieavond ingelast in Den Herd in Bladel. Tot die tijd kun je je nog aanmelden via bladel@kempenglas.nl.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.