KempenTech: focus op techniek

KBP doet voor derde keer mee aan Dutch Technology Week

Bij een nieuw programma en de focus op techniek hoort ook een nieuwe naam. Het Kempisch Bedrijvenpark doet dit jaar voor de derde keer mee aan de Dutch Technology Week, maar onder een eigen naam: KempenTech. Kom zelf kijken op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei!

Dutch_Technology_Week

Circus en Youngsters

Iedere jaar stelt het Kempisch Bedrijvenpark haar spreekwoordelijke deuren open voor publiek. Er zijn evenementen voor iedereen, maar ook bijvoorbeeld netwerkbijeenkomsten voor ondernemers en een speciaal programma voor de schoolgaande jeugd. En natuurlijk is er op zaterdag de High Tech Ontdekkingsroute, die het Bedrijvenpark verbindt met onder andere ASML in Veldhoven. Ook zal Diffutherm die zaterdag haar deuren openen voor publiek.

Peter van Overdijk is namens het Huis van de Brabantse Kempen een van de organisatoren van het programma dat op het Kempisch Bedrijvenpark plaats gaat vinden. “We beginnen met twee evenementen voor de jeugd, die deel uitmaken van het totaalprogramma rondom techniek”, vertelt Peter. “KempenTech Circus voor het basisonderwijs, en KempenTech Youngsters voor het voorgezet onderwijs.” Vorig jaar kwam André Kuipers nog vertellen over zijn bijzondere vak.” Ook dit jaar kunnen de scholieren zich weer voorbereiden op een bijzondere gast!

Relatiedagen en Symposium

“Net zoals andere jaren hebben we nu ook weer een netwerkevent”, gaat Peter verder. “Beide dagen staan verschillende technische bedrijven uit de regio op een beurs om te vertellen over hun expertise.” Op vrijdag is dit voor ondernemers in het kader van de Relatiedagen. Op zaterdag kunnen ook bezoekers van de Ontdekkingsroute hier een kijkje nemen. Enkele bedrijven die zich al opgegeven hebben zijn VDL, Vencomatic, KSE, Willems Machinebouw, en Wagenbouw Hapert.

Vorig jaar spraken op de vrijdagmiddag Wim van der Leegte van VDL Group, en Erik van Loon van Van Loon Vlees, tijdens een symposium dat door Kempisch OndernemersPlatform KOP georganiseerd was. “Ook dit jaar zal er weer een symposium plaats vinden, maar de sprekers houden we nog even geheim”, aldus een nieuwsgierig-makende Peter. Verder is Solar Team Eindhoven aanwezig met de Solar Lux, hun revolutionaire energie-vriendelijke familie-auto.

Deelnemen?

Voor bedrijven die nog deel willen nemen aan de Relatiedagen is er nog plek. Neem daarvoor contact op met de organisatie via de website van het Huis van de Brabantse Kempen.

Link: http://www.brabantsekempen.eu/nl/news/economie/kempentech-tijdens-dutch-technology-week-2016

(Dit artikel verscheen in PC55 op woensdag 30 maart 2016.)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.