Effe lekker iemand anders zijn

Willy Wonka-musical van Pius-X gaat hoge ogen gooien

Na het succes van de musical Tommy vorig jaar kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Daarom zal het theaterteam van het Pius-X College in Bladel dit jaar weer een prachtige musical uitvoeren: niets minder dan Willy Wonka, het bekende verhaal van Roald Dahl.

Peter Bons als Willy Wonka.

Peter Bons als Willy Wonka.

Familiemusical

De groep repeteert in voormalige sporthal ’T Spant Er. In juni zal deze hal veranderen in de wonderbaarlijke chocoladefabriek van Willy Wonka. Er wordt flink gezaaid, zodat er straks een fantastische oogst te behalen valt. Peter Bons, die Willy Wonka vertolkt, legt uit waarom het zo’n leuke musical gaat worden. “Dit gaat echt een familiemusical worden”, vertelt de zanger. “Dit jaar spreken we een breder publiek aan dan met Tommy vorig jaar. Ik vind het wel een uitdaging dat ik nu veel monologen heb, en dat ik een hele excentrieke figuur mag spelen.”

De andere hoofdrol, die van Sjakie, zal door de 12-jarige Britt uitgevoerd worden. Inderdaad, een meisje. “Ik ga Sjakie gewoon spelen”, zegt ze. “Het lijkt me een hele leuke grote rol om te doen.” Ze heeft de film uit 2005 gezien, maar ze weet dat ze de rol van Sjakie niet precies zo hoeft te doen. “Ik krijg van regisseuse Marijke (Castelijns, red.) de vrijheid om mijn rol leuker te maken.”

Eigen draai

Nadat de plicht roept en Peter en Britt weer terug naar de repetitie geroepen worden schuift een ander deel van de cast aan. “Het is heerlijk om effe iemand anders te zijn”, vertelt Emma (17), die de moeder van Violet Beauderest speelt. “Ik heb juist de films niet gekeken om er iets eigens aan te geven.” Voor Veerle (18) is dat ook zo. Haar rol, die van Jenny de reporter, zit niet in de films, maar wel in de musical. “Ik kan er zo mijn eigen draai aan geven.” De cast is in ieder geval reuze-enthousiast. “Iedere repetitie is het ontzettend gezellig”, zegt Emma tot slot. “We zijn allemaal ontzettend gemotiveerd en vormen één team. We leren er heel veel van. Niet alleen van acteren en zingen. We hebben er héél veel zin in!”

Jouw gouden ticket

De gelukkigen die een kijkje mogen nemen in Willy Wonka’s chocoladefabriek mogen dat omdat ze in een chocoladereep een gouden ticket vonden. Ook leerlingen en personeel van het Pius-X College kunnen op jacht gaan naar het illustere gouden ticket in Tony’s Chocolonely-repen die op school vanaf 24 maart verkocht gaan worden. De vijf gelukkigen krijgen niet alleen tickets voor de musical, maar ook een VIP-behandeling.

“De volledige opbrengst van de chocoladeverkoop gaat naar Stichting Edukans”, vertelt Susanne van den Wildenberg, teamlid van de theatergroep. “In februari zijn twee leerlingen met Edukans naar de Going Global-cacaoplantages in Ghana geweest. Dit is de plek waar Tony’s zijn verantwoorde chocola vandaan haalt. Edukans zet zich in samenwerking met de Chocolonely Foundation in om het onderwijs in de gemeenschappen rondom de plantages te verbeteren. Doordat wij vanuit het Wonka-team nu uitgerekend Tony’s gaan verkopen, steunt het Pius-X dit doel dus eigenlijk dubbel en is het cirkeltje heel mooi rond. Willy Wonka is dus niet alleen een te gekke musical, maar Wonka zet zich ook nog eens in voor Edukans!”

Komt dat zien!

Willy Wonka zal op 10 (matinee en avond), 11 (avond), 17 (middag en matinee) en 18 juni (avond) opgevoerd worden in voormalig sporthal ’T Spant Er in Bladel. Neem voor een voorproefje alvast een kijkje op de Facebook-pagina van het Pius-X College.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.