Ondernemende jonge ondernemers

Eerste pilot Young Entrepreneurs oogst direct succes

Ondernemersvereniging Bedrijventerreinen Gemeente Bladel is een divers gezelschap dat al bijna 300 leden telt. Enkele jonge leden daarvan en andere jonge ondernemers afkomstig uit de Kempen waren donderdag 28 januari bijeengekomen in DiVino in Hapert, om samen te brainstormen over toekomstige samenwerkingen van het nieuwe Kempenbrede initiatief ‘Young Entrepreneurs powered by OBGB’.

Foto Jong OBGB 1

Pilot

Onder leiding van Ruud Schippers, mede-eigenaar van het online werkplatform voor jongeren genaamd JAM en initiatiefnemer van Young Entrepreneurs, schoven vijftien jonge ondernemers aan bij Haperts jongste restaurant. Gastheer Eric van Gerwen is eveneens aangeschoven.

Omdat het de eerste keer is, is het nog even aftasten wat Young Entrepreneurs precies gaat doen. Vorig jaar is het initiatief geboren, en werd Ruud Schippers door OBGB gevraagd om deze kar te trekken. “Vandaag zijn we bijeengekomen als een soort pilot”, legt hij uit. “We hebben alleen nog een logo en een globaal idee, en weten nog niet wat we willen gaan organiseren. Dat moet de groep samen beslissen.”

Vraagstukken

Het doel van de middag is om samen een modus te vinden waarin Young Entrepreneurs als initiatief van de grond af kan komen. Aan de deelnemers van deze middag zal het niet liggen. Iedereen is het er wel over eens dat elkaar inspireren, kennisdeling en contacten opdoen belangrijke doelen zijn, maar ook het gezamenlijk oplossen van vraagstukken waar jonge ondernemers tegenaan lopen wordt geopperd. Of gewoon samenwerken, op een persoonlijke manier die verder gaat dan visitekaartjes uitwisselen. Ondertussen genieten ze van heerlijke Italiaanse hapjes en een kleurrijke lunch-salade.

Ook werden de eerste ideeën voor activiteiten al op tafel gegooid. Johan Jansen, van Spuiterij Jansen, vertelt hoe enthousiast zijn vriendin was toen ze zag hoe alle machines bij zijn bedrijf werkten. Zo staat de eerstvolgende Young Entrepreneurs-bijeenkomst, bij Spuiterij Jansen, al in de agenda. Naast bedrijfsbezoeken, had de groep ook wel oren naar activiteiten van informele aard, zoals een sportieve activiteit of een wijnproeverij.

Open samenwerken

Samenwerken is het sleutelwoord waarmee de Oude Jongensschool, waar DiVino nu gevestigd is, een hernieuwde vorm heeft gekregen. Dat weet Erik van Lint van Efficio Groep wel. Hij had een idee om flexwerkplekken en kantoorruimtes in de Oude Jongensschool te maken. Hij legde contact met pand-eigenaar Ad van Beers en zette daarmee zette het proces in gang.

Onder het genot van een laatste kop koffie vertelt Erik over zijn werkwijze, zijn manier van denken, en hoe het traject verliep. Sleutelwoorden zijn denken in kansen, niet denken in beperkingen, en een open manier van samenwerken waarbij je uitgaat van je sterke punten om elkaar mee te versterken. Wie weet zijn er wel Young Entrepreneurs die binnenkort een werkplekje hebben daar.

Bookmark the permalink.