Brabant onderneemt!

Cursus voor startende ondernemers start in februari

Het kan voor beginnende ondernemers soms een hele kluif zijn, die nieuwe wereld die voor ze open gaat. Sterker nog, 50% van de starters stopt binnen vijf jaar nadat ze gestart zijn! Dat mag toch niet kunnen, vindt het Huis van de Brabantse Kempen. In februari starten zij met een cursus om startende ondernemers voor valkuilen te behoeden.

20160113_201143

Succesvolle omscholing

Op woensdag 13 januari was er in het Huis van de Brabantse Kempen, gevestigd te Middelbeers, een informatie-avond waar een kleine 20 ambitieuze ondernemers-in-spé op af waren gekomen. Projectmanager Paul Schellekens geeft tekst en uitleg bij wat de deelnemers kunnen verwachten. “Het Huis van de Brabantse Kempen kent haar oorsprong in de herindeling van landbouwgrond, en de daar op volgende omscholing van boeren, zodat ze bijvoorbeeld een ‘Bed & Breakfast’ kunnen opstarten”, legt hij uit. “We zijn trainingen op gaan zetten die in de loop van de tijd steeds verder uitgebreid zijn.”

Ondertussen doet het Huis van de Brabantse Kempen nog veel meer, maar de affiniteit met beginnende ambiërende ondernemers is er altijd geweest. “Van de 120 ondernemers die al bij ons gestart zijn, is ruim de helft een succesvol bedrijf begonnen”, aldus Paul. Het is niet de eerste keer dat deze cursus gegeven gaat worden; voor het najaar staat hij ook al op de planning.

Trots op de Kempen

De training bestaat uit 10 praktijkgerichte workshops. “De cursus is erop gericht om jou als ondernemer een goede voorbereiding te geven”, legt Paul verder uit. “Er zijn verschillende factoren die ondernemers de das om kunnen doen, zoals gebrek aan visie, gebrek aan rekenkunde, of een veranderende markt.”

Het effect van de cursus kan Anne-Marie Holthausen beamen: zij volgde deze jaren geleden al, en is inmiddels succesvol bezig als fotograaf en filmmaker. “Ik heb heel veel aan deze cursus gehad, en aan de mensen die ik hier heb leren kennen”, vertelt ze enthousiast. “Het heeft me onder andere geleerd dat we samen ons eigen gebied, de Kempen, sterk kunnen maken.”

Workshops

De cursus start op maandagavond 15 februari en bestaat uit 10 workshops, die gericht zijn op praktische vragen waar startende ondernemers tegenaan kunnen lopen. Ook zullen er netwerkavonden worden georganiseerd, en krijgt iedere deelnemer praktijk-ondersteuning en coaching.

Er moeten minimaal 10 deelnemers mee doen, en maximaal 15. De inschrijfkosten bedragen € 250. “Dat is een erg laag bedrag, als je kijkt naar andere cursussen”, vertelt Paul tot slot. “Dankzij subsidies kunnen we deze cursus voor een gunstig tarief aanbieden.” Heeft u interesse? Aanmelden kan nog tot 1 februari via wvdpol@brabantsekempen.eu.

Bookmark the permalink.