Van Reusel, voor iedereen

Eerste editie Winterfeesten nu al een ongekend succes

Vorige week werden de Winterfeesten in Reusel officieel geopend. Het is de eerste keer dat dit evenement georganiseerd wordt: tot en met 30 december is er iedere dag wel iets leuks te beleven in de evenementen-tent aan de Wilhelminalaan. Schaatsen, curling, ijshockey, après-ski: u zegt het, Reusel heeft het.

Foto: IAM-360

Foto: IAM-360

(Dit artikel verscheen in PC55 op woensdag 16 december 2015.)

In de tent

De tent is niet te missen als je Reusel binnen rijdt. Het is een mooie centrale locatie, net naast de hoofdweg, tegenover de Markt. Beter kan je het eigenlijk niet hebben. Dat vindt ook Jan Lemmens, een van de vele vrijwilligers die mee hebben geholpen om dit unieke evenement op touw te zetten. “We zitten precies waar we willen zitten”, vertelt hij in de tent.

De tent is opgedeeld in twee delen: een grote overdekte schaatsbaan, en een gezellig après ski-café. Vorige week maandag werd in diezelfde tent een grandioos startschot gegeven aan de Winterfeesten. De tent is de hele maand het middelpunt van alle activiteiten.

Altijd wat te doen

Tot en met 30 december is er elke dag wel wat te doen, daar in het hart van Reusel. Zo was er afgelopen zondag een kerstmarkt, die druk bezocht werd. “We hadden 75 kraamhouders die graag op deze markt kwamen staan”, gaat Jan verder. “En dat is bijzonder, want het is de eerste keer dat we dit organiseren, dus als koopman weet je niet waar je aan begint. Maar dat we 75 stands hadden, dat zegt genoeg.”

Ondertussen is het in de tent – het is immers zondagmiddag – gezellig druk. Jong en oud geniet op de schaatsbaan, met voldoende publiek langs de kant. Ook in het café is de sfeer goed, want daar geeft muziekvereniging Concordia de hele middag verschillende optredens. Jong en oud, mensen van Reusel en ver daarbuiten, iedereen geniet van de unieke Winterfeesten. “Het is de eerste keer dat we dit organiseren, maar zeker niet de laatste”, zegt Jan vol vertrouwen na die eerste succesvolle week.

De kracht van vrijwilligers

De organisatie is al 2,5 jaar bezig om de Winterfeesten vorm te geven en vervolgens op poten te zetten. En dat is een teamprestatie van heel Reusel. Van de ondernemers, die mee hielpen met de sponsoring. Van de gemeente, die alle zeilen bij zette om sinds het definitief groen licht, halverwege oktober, te zorgen dat het überhaupt door kon gaan. En natuurlijk van de vrijwilligers, die al 2,5 jaar lang met bloed, zweet en tranen hier aan gewerkt hebben. “Het is echt van Reusel, maar voor iedereen”, glimlacht Jan als trotse vrijwilliger.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.