Recensies voor muziek.nl

Af en toe mag ik voor Muziek.nl schrijven over albums, artiesten of concerten. Hieronder vind je links naar al die recensies. Deze lijst wordt bijgewerkt als er nieuwe teksten verschenen zijn.

The Horrors – Luminous
Release: 05/05/2014
Het vierde album van The Horrors breit voort op al het voorgaande, maar daarmee dekt de naam The Horrors de lading niet meer.

Eels – (Performs) The Cautionary Tales of Mark Oliver Everett
Release: 21/04/2014
De opvolger van Wonderful, Glorious haalt het niet bij zijn voorgangers. Mark ‘E’ Everett heeft liefdesverdriet, en hoewel hij daar tekstueel veel variatie mee tentoonspreid, blijft de muziek in die variatie wat achter.

The War on Drugs – Lost in the Dream
Release: 18/03/2014
Nu al de plaat van het jaar, het magnum opus van Adam Granduciel. Hij heeft alle verwachtingen overtroffen met een gelaagde plaat die prikkelt, tot de verbeelding spreekt, en nooit verveelt.

Cloud Nothings – Here and Nowhere Else
Release: 31/03/2014
De vierde plaat van Cloud Nothings gaat verder waar ze na Attack on Memory gebleven waren. Donkerder, harder, en met meer venijn. Een volwassen plaat waar Dylan Baldi zijn innerlijke demonen van zich af schrijft.

The Boxer Rebellion – Semi-Automatic
Nummer van de week #26, 03/03/2014
Voor het eerst mocht ik schrijven over een nummer naar eigen keuze, eentje waar een bijzonder verhaal over te vertellen is. Dat werd Semi-Automatic van The Boxer Rebellion.

The Jezabels – The Brink
Release: 17/02/2014
Het Australische viertal The Jezabels bracht onlangs het tweede album uit. Het werd een logisch vervolg op hun eerste album, Prisoner, waarin genoeg nieuwe elementen hoorbaar zijn. Een variatie op het vertrouwde geluid. The Jezabels zou zo maar eens door kunnen breken naar een groter publiek.

I Am Kloot – Let It All In
Release: 21/01/2013
De Mancunians van I Am Kloot staan niet bekend om hun gezellige muziek, maar de stem van zanger John Bramwell weet toch elke plaat hoop mee te geven. Op Let It All In, het zesde wapenfeit van deze band, wordt de productie door collega’s Guy Garvey en Craig Potter verzorgd. Het leverde een steengoede I Am Kloot-plaat op, herkenbaar als zodanig maar toch vernieuwend en met meer instrumenten.

Moss (clubtour)
Effenaar Eindhoven, 21/12/2012
Moss is een van de beste bands van Hollandse bodem van dit moment. Ornaments was een uitstekende stap om de band ook bij het grote publiek op de kaart te zetten, en een optreden op Pinkpop legde het viertal ook geen windeieren. Ze sloten succesjaar 2012 af met een clubtour in eigen land.

Efterklang – The Piramida Concert
Catharinakerk Eindhoven, 08/11/2012
Het Deense Efterklang leverde met Piramida misschien wel hun beste plaat tot nu toe af. Om hun toch al sprookjesachtige muziek nog meer tot de verbeelding te laten spreken speelde het drietal, ondersteund door collega-muzikanten en het Rotterdamse Sinfonia-orkest, Piramida integraal in de Catharinakerk. Magie werd verwacht, magie werd geleverd.

Bookmark the permalink.